Pas godt på Nysted [til forsiden]

Udviklingsstrategier for Nysteds historiske bymidte foråret 2011

Nysted Bevaringsforening søgte i 2010 Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje om penge til at udvikle gode ideer og konkrete initiativer til at skabe mere liv og udvikling i Nysteds historiske bymidte. Butikslukninger, reducerede offentlige servicefunktioner og ikke mindst en stigende svækkelse af byens helt særlige karakter, bl.a. gennem vedligeholdelsen af de gamle bygninger, har gennem de senere år sat sit triste præg på bymidten og skabt en negativ spiral i forhold til liv og sjæl i den gamle bymidte.

Nysted Bevaringsforening og Nysted Facaderåd håber derfor, med støtte fra Guldborgsund kommune og Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at byens borgere, beboere, husejere og håndværkere vil være med til at gennemføre projektet "Pas godt på Nysted", der bliver det første af sin art i Danmark.

Her kan man finde en række pjecer om forskellige vedligeholdelsesarbejder.